Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med daim

(1 kommentar)  
  • Serverar: 42 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mumsigt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
  2. Vänd ner mjöl-blandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i ägg-och sockerblandningen och blanda till en smet.
  3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda i 15 minuter i 225 grader och låt svalna.
  4. Glasyr: Blanda rumstempererat smör, strösocker, äggulor och vaniljsocker i en kastrull.
  5. Värm under omrörning tills smeten tjocknar. Bred över kakan och strö över grovt hackad Daim. Låt stelna och skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tutish 16 augusti 2012

    Ungefär dessa brukar vi göra och de är RIKTIGT goda :) vi brukar dock inte ha kakao i och det blir bra resultat. Gissar att båda varianterna är goda :) Det är positivt att det blir så många kakor också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.