Ännu oprovat. Så om det är något som testar, skriv gärna och berätta hur dom var.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen bruten i bitar och låt den smälta i smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner rivet apelsinskal, juice och chokladblandningen. Vänd sist ner mjölet.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 24x30 cm. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter. Låt svalna i formen.
- Fyllning: Vispa grädden tjock. Hacka daimen och blanda ner i grädden. Dela kakan på mitten. Bred nästan all daimgrädden över den ena halvan. Spara lite daimgrädde till topping.
Lägg ihop bottnarna och bred på resten av grädden. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
- Garnering: Gröp ur passionsfrukterna och klyfta fikonen. Garnera med frukterna och hackad daim. Stick i lite citronmeliss.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag provade dessa efter ett tidningsurklipp som jag hade. De var jättegoda. Fräsch apelsinsmak och kraftig chokladsmak. Lite smuliga kan jag tycka men de blev uppskattat av alla gäster