Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med geléhjärtan

 
Skriv ut

Mumsiga chokladrutor. Kakan blir allra godast om den får safta till sig 1-2 dygn i kyl, väl övertäckt. Blir ca 30 rutor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Mal mandeln. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Rör ner det i smeten tillsammans med morötterna.
  3. Smält chokladen och vänd ner i smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20x25 cm. Bred ut jämt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Blanda glasyren och bred den över den kalla kakan. Låt stelna och skär i rutor.
  5. Riv mörk choklad över och garnera med geléhjärtan på varje ruta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.