Mörk chokladbotten med smak av rabarber. Kakan toppas med röd jordgubbsglasyr och pyntas med guldpärlor eller guldströssel.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cider eller arom.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan längs ned i ugnen, 25-40 minuter.
- Toppingen:
Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och jordgubbssaften/arom och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
- Fördela glasyren över kakan då den svalnat, och pynta med kokos, guldpärlor eller guldströssel.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar