Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med jordgubb och rabarber

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mörk chokladbotten med smak av rabarber. Kakan toppas med röd jordgubbsglasyr och pyntas med guldpärlor eller guldströssel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cider eller arom.
  3. Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan längs ned i ugnen, 25-40 minuter.
  4. Toppingen: Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och jordgubbssaften/arom och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
  5. Fördela glasyren över kakan då den svalnat, och pynta med kokos, guldpärlor eller guldströssel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.