Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mumsiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och rör i chokladblandningen. Rör ihop till en smet.
  3. Häll i en form,klädd med bakplåtspapper,23x23 cm. Grädda i 40 minuter och låt kallna. Kakan ska vara lite kladdig i mitten,
  4. Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner den. Rör tills den smält. Bred glasyren över kakan, låt den stelna och skär den sedan i rutor.
  5. Servera med jordgubbar och grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lo0la 13 augusti 2012

    Fattas info om hur varm ugnen ska va. Jag hade den på 150 grader i ca 30-35 min å den blev yummie! Fruktansvärt god kaka :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.