Mörk chokladbotten med passion- och ananassmak, och rosa glasyr med samma aromer. Barnvänlig variant: byt ut cidern mot resp essenser eller juice.
Instruktioner
- Smörj en långpanna 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern eller juicen. Blir smeten för tunn, ta i lite mer mjöl. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen (jag brukar själv grädda den längst ner, går lika bra) i 25-40 minuter i 175 grader.
- Glasyren:
Blanda grädde, cider (alt. arom) och hushållsfärg. Smält smöret och häll i. Tillätt florsockret och rör om. Bre på glasyren då kakan svalnat.
- Garnera kakan efter önskemål.
Publicerat den
27 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar