Solroskärnor och choklad! Chokladkladdkaka med som knaprigt god med solroskärnor. 3x1 sats i stor långpanna.
Instruktioner
- Smält margarin/smör i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20x30 cm). Strö på solroskärnor till garnering. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
- Kakan kan serveras med en klick grädde och bär. I stället för att garnera kakan med solroskärnor kan den efter gräddningen penslas med lite smält smör och garneras med kokos och/eller tårtgarnering t ex kulor eller strössel.
- 3x1 sats av kakan ryms i en stor ugnslångpanna (30x40 cm). Grädda då ca 30 minuter.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar