Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med solroskärnor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Solroskärnor och choklad! Chokladkladdkaka med som knaprigt god med solroskärnor. 3x1 sats i stor långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin/smör i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20x30 cm). Strö på solroskärnor till garnering. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
  2. Kakan kan serveras med en klick grädde och bär. I stället för att garnera kakan med solroskärnor kan den efter gräddningen penslas med lite smält smör och garneras med kokos och/eller tårtgarnering t ex kulor eller strössel.
  3. 3x1 sats av kakan ryms i en stor ugnslångpanna (30x40 cm). Grädda då ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.