Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor utan ugn

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mumsiga rutor som blir barnens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en fyrkantig bakform, 18 x 18 cm, med bakplåtspapper. Lägg den mörka chokladen i en stor skål tillsammans med smör, sirap och eventuellt rom och ställ skålen över en kastrull med sakta sjudande vatten. Rör hela tiden tills allt har smält och blandats.
  2. Bryt kexen i småbitar och rör ner dem i chokladblandningen tillsammans med rispuffar, nötter och cocktailbär.
  3. Häll blandningen i formen och jämna till ytan. Pressa ner blandningen i formen med baksidan av en sked. Låt den stelna i kylskåpet i 2 timmar.
  4. Stjälp försiktigt upp kakan och dra bort bakplåtspapperet. Smält den vita chokladen och ringla den över ovansidan. Låt den stelna. Skär kakan i 16 rutor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.