Mumsiga rutor som blir barnens favorit.
Instruktioner
- Klä en fyrkantig bakform, 18 x 18 cm, med bakplåtspapper. Lägg den mörka chokladen i en stor skål tillsammans med smör, sirap och eventuellt rom och ställ skålen över en kastrull med sakta sjudande vatten. Rör hela tiden tills allt har smält och blandats.
- Bryt kexen i småbitar och rör ner dem i chokladblandningen tillsammans med rispuffar, nötter och cocktailbär.
- Häll blandningen i formen och jämna till ytan. Pressa ner blandningen i formen med baksidan av en sked. Låt den stelna i kylskåpet i 2 timmar.
- Stjälp försiktigt upp kakan och dra bort bakplåtspapperet. Smält den vita chokladen och ringla den över ovansidan. Låt den stelna. Skär kakan i 16 rutor och servera.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar