Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsemla med hasselnötsfyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tycker man inte om mandelmassa som den klassiska semlan innehåller så tycker jag att man ska prova att göra dessa supersmarriga semlor med chokladsmak och hasselnötsfyllning. Jag lovar, du blir inte besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smöret och vetemjölet i en matberedare eller blanda ihop det med fingrarna. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör ut jästen. Rör ner ägg, socker, stött kardemumma och kakao. Arbeta samman mjölblandningen och vätskan till en smidig deg, ca 5 minuter i en degmaskin eller ca 10 minuter för hand.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut den till 6 runda bullar, ca 125 g. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i rumstemperatur i 2 timmar eller över natten i kylskåp.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt dem svalna. Klipp ut trekantiga lock i bullarna. Gröp ur inkråmet.
  5. Vispa hasselnötssmöret och florsocker till en slät smet. Fyll semlorna med den. Vispa grädden. Spritsa den på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.