Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsemlor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

För chokladälskaren i fettistider

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet , häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Häll vätskan över jästen och rör till jästen är upp löst. Tillsätt ägg och strösocker. Tillsätt vetemjöl och kakao, spara dock lite till utbakningen.
  2. Blanda degen till en fin smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Knåda degen och gör 12 bullar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i ca 12 minuter på 225 grader.
  5. Dela varje bulle i två delar. Tag innankråmet och blanda det med riven mandelmassa, kakao, florsocker och grädde.
  6. Fyll varje bulle med lite smet. Vispa grädden och blanda med kakao och florsocker. Fördela grädden på bullarna sätt på locket och dofta på florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.