Semlor med chokladgrädde och Pucko i degen - kul och annorlunda! Sikta kakao över semlan och tillsätt hackad choklad i mandelmassan om du älskar choklad!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig.
- Låt jäsa ca 30 min.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.
Forma ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
- Pensla bullarna med ägget.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
- Låt svalna på galler. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet.
- Riv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk. Blanda till en jämn massa.
- Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädden till ett fast skum och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg på locken och sikta över florsocker.
- Tips för chokladälskaren:
Blanda hackad choklad i fyllningen och sikta över kakao i stället för florsocker.
Publicerat den
28 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar