Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsemlor

 
Skriv ut

Semlor med chokladgrädde och Pucko i degen - kul och annorlunda! Sikta kakao över semlan och tillsätt hackad choklad i mandelmassan om du älskar choklad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig.
  3. Låt jäsa ca 30 min.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
  7. Pensla bullarna med ägget. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
  8. Låt svalna på galler. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet.
  9. Riv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk. Blanda till en jämn massa.
  10. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden till ett fast skum och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg på locken och sikta över florsocker.
  11. Tips för chokladälskaren: Blanda hackad choklad i fyllningen och sikta över kakao i stället för florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.