Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsemlor med apelsin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Under de senaste åren har det kommit en hel del nya varianter på våra kära semlor. Det här är en mycket god chokladvariant som passar bra året om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke, häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
  2. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, socker och mjöl och rör ner allt i bunken. Arbeta samman till en ganska lös deg. Tillsätt lite extra mjöl om den känns allt för lös. Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa i en timma.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna.
  5. Riv mandelmassan grovt och finhacka chokladen. Blanda mandelmassan och chokladen. Rör ner mjölk och blanda till en ganska tjock massa.
  6. Skär ett lock av bullarna och bred fyllningen på bottnarna. Vispa grädde och florsocker. Hacka de syltade apelsinskalen och rör ner dem i grädden. Fördela apelsingrädden på fyllningen och sätt på locket. Pudra semlorna med florsocker och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.