Under de senaste åren har det kommit en hel del nya varianter på våra kära semlor. Det här är en mycket god chokladvariant som passar bra året om.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke, häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
- Blanda vaniljsocker, salt, kakao, socker och mjöl och rör ner allt i bunken. Arbeta samman till en ganska lös deg. Tillsätt lite extra mjöl om den känns allt för lös. Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa i en timma.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna.
- Riv mandelmassan grovt och finhacka chokladen. Blanda mandelmassan och chokladen. Rör ner mjölk och blanda till en ganska tjock massa.
- Skär ett lock av bullarna och bred fyllningen på bottnarna. Vispa grädde och florsocker. Hacka de syltade apelsinskalen och rör ner dem i grädden. Fördela apelsingrädden på fyllningen och sätt på locket. Pudra semlorna med florsocker och njut!
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar