Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsemlor med kokosfyllning

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En speciell semla till en speciell fettisdag! Mums är bara förnamnet för denna skapelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma upp blandningen. Smula ner jästen i en stor degbunke, häll över degvätskan och rör tills jästen har lösts upp.
  2. Blanda vaniljsocker, salt, kakao och mjöl och rör ner i bunken. Tillsätt även strösocker och arbeta ihop till en ganska kletig deg. Knåda degen ordentligt, gärna 5–10 minuter i hushållsassistent eller för hand. Låt jäsa övertäckt på varm plats minst 45 minuter. Chokladdegen brukar behöva lite längre tid för jäsning än vanlig vetedeg, men ha tålamod, det är värt väntan.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i minst 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10–12 minuter. Låt svalna.
  4. Skär ett lock av bullarna, gröp ur en del av inkråmet och blanda med kokos, kanel, farinsocker och mjölk. Rör eller mixa till en tjock massa. Fyll blandningen i bullarna. Vispa grädden med kakao och florsocker och lägg en klick på varje bulle. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker. Servera gärna med varm mjölk.
  5. Övriga kommentarer Tillagningstiden är 40 minuter + tid för jäsning och i ugn. Denna semla fungerar bra för mandelallergiker!
  6. Receptet är taget från icakuriren

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.