Annorlunda men otroligt goda.
Instruktioner
- Smula jäst i en bunke och häll den ljumma mjölken över. Rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg, smör i klickar och kakako utrörd i mjölet,spara ca 1 dl av mjölet. Arbeta degen smidig
Låt jäsa i ca 30 min (jag tog dubbeljäsningstid) under duk .
- Dela degen i 20 bitar och rulla dem runda .
Låt dem jäsa på plåt övertäckta i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Gräddai ca 5-7 min, låt svalna under duk .
- Skär av lock på varje bulle, gröp ur en del av innehållet.
Blanda kråmet med riven mandelmassa, matlagningsgrädde och nougat.
Fyll bullarna med blandningen.
- Vispa grädden.
Klicka eller spritsa ut grädden, sätt på locken. Sikta florsocker över.
Publicerat den
20 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar