Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsemlor med odense nougat

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Annorlunda men otroligt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jäst i en bunke och häll den ljumma mjölken över. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg, smör i klickar och kakako utrörd i mjölet,spara ca 1 dl av mjölet. Arbeta degen smidig Låt jäsa i ca 30 min (jag tog dubbeljäsningstid) under duk .
  2. Dela degen i 20 bitar och rulla dem runda . Låt dem jäsa på plåt övertäckta i ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Gräddai ca 5-7 min, låt svalna under duk .
  5. Skär av lock på varje bulle, gröp ur en del av innehållet. Blanda kråmet med riven mandelmassa, matlagningsgrädde och nougat. Fyll bullarna med blandningen.
  6. Vispa grädden. Klicka eller spritsa ut grädden, sätt på locken. Sikta florsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.