- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Liten och naggande god. Dekorera med hallon eller annat bär efter tillgång och säsong. Går att göra laktosfri antar jag.
Instruktioner
- Värm grädden i en kastrull.
- Dra den av värmen och lägg ned chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills chokladen har smält. Smaksätt eventuellt med någon krydda eller likör efter smak och inspiration.
- Häll upp i små glas eller koppar och ställ kallt en stund före servering.
- Garnera vid servering med färska bär, exempelvis hallon eller det du har tillgång till. Liten bit apelsinskiva är inte fel! I så fall skulle jag ha i ngn droppe Cointreau i smeten med.
- Om du gör shotsen dagen innan så är det bra om du tar fram dom lite före servering för att de ska mjukna lite i konsistensen.
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket chokladig smak. Jag tog 76%ig mörk choklad. För 4 små glas (typ glöggmugg) blev satsen liten, jag fick göra den ggr 1 ½.