Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladskorpor med chili och kaffe

(1 kommentar)  
Chokladskorpor med chili och kaffe Chokladskorpor med chili och kaffe
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Till godkännaren: Tagit bort bilden. Av rostade hasselnötter, choklad, chili och kaffe får dessa skorpor en lite bränd och härligt kryddig arom. Mängden chili ger smak utan att det blir starkt, men den vågade kan alltid tillsätta någon tesked extra. Kakorna smakar utmärkt till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötterna försiktigt i en form i ugnen eller i en torr stekpanna på spisen. Låt nötterna svalna lite, gnugga bort de lösa skalen och mixa nötterna fint i matberedere eller mixer.
  2. Mät upp alla de torra ingredienserna och blanda med nötterna. Tillsätt oljan och äggen och rör ihop till en kletig deg. Dela degen i två bitar och forma bitarna till tjocka rullar på mjölat bakbord. Lägg rullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Skär längderna i tjocka skivor på snedden. Låt skorporna torka direkt på plåten över natten eller lägg dem med snittytan upp på plåten och rosta i övre delen av ugnen i 200 grader i ca 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 12 februari 2009

    Kalasgoda! Nästa gång blir det lite mer chili och kaffe (eller espressopulver!)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.