Kalasfina, glaserade läckerbitar som går utmärkt att frysa.
Instruktioner
- Ugn: 175 grader
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i morötter och smör. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten och blanda varsamt.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den.
- Glasyr:
Koka upp grädden och slå den het över
kokosflingorna. Låt dem svälla och kallna.
Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt, tillsätt äggulan och blanda med kokosmassan.
Bred ut glasyren över kakan och garnera. Skär i rutor.
Publicerat den
10 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar