Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsnittar med knäckglasyr

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En dröm för likasinnade chokladälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smöret och låt svalna något. Rör sedan ihop ägg och socker i en bunke, ej vispas. Tillsätt övriga ingredienser, även det avsvalnade smöret. Häll smeten i en långpanna och grädda 15-20 minuter i 180-200 grader.
  2. Under tiden som kakan gräddas så kokas knäckglasyren ihop. Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt den koka ihop under ca 5 minuter, tills den får en gyllenbrun färg. Rör dock med träslev eller dyligt för att inte riskera att det vidbränns. Bred ut glasyren över kakan och grädda den ytterligare ca 10 minuter i samma ugnstemperatur.
  3. Låt kakan svalna och skär sedan i trekanter eller fyrkanter, sedan redo för att avnjutas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.