- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Gott till eftermiddagskaffet
Variation:
Blanda 100 g färdig nötkräm, som finns i livsmedelsbutiker, med 50 g riven blockchoklad. Använd krämen som fyllning.
Instruktioner
- Smula ner jästen i mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Arbeta in matfettet i mjölet, för hand eller med maskin. Tillsätt sockret.
- Häll ner jästblandningen i mjölblandningen. Tillsätt äggen. Arbeta samman allt till en deg. Tag upp degen på ett lätt mjölat bakbord. kavla ut den till en avlång kaka ca 30x40 cm.
- Bred ut nutella på degen. Rulla ihop degen. Skär rullen i 20 bitar. Lägg snurrorna i bakformar med snittytan uppåt. Ställ formarna på en plåt.
- Låt snurrorna jäsa övertäckta ca: 1 timma på en rumsvarm och dragfriplats. Sätt ugnen på 250°. Pensla snurrorna med uppvispat ägg.
- Grädda snurrorna mitt i ugen ca: 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
12 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar