Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsockerkaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar 5 minuter
Skriv ut

Mycket god chokladsockerkaka som verkligen rekommenderas. Kakao, kaffe (och socker) ger en god smakkombination även för de som inte dricker kaffe (som jag själv t.ex.).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till formen: ca 25 g matfett (flytande eller fast smör/margarin) några msk ströbröd
  2. Servering: 1 msk florsocker
  3. Gör så här: Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter. Sätt på ugnen på 175 grader.
  4. Lägg matfettet i en kastrull och häll på vatten och kaffepulver. Sätt på plattan på medelhög värme så att matfettet smälter. Rör om och låt svalna.
  5. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vispa ner bakpulver och kakao (kakaon kan ev. siktas för att slippa klumpar) till en jämn smet.
  6. Häll på vetemjölet och matfettsblandningen samtidigt och vispa ihop alltsammans på en gång med elvispen. Så fort smeten är jämn, häll den direkt i sockerkaksformen och grädda i ugnen i nedre delen i 175 grader i 50 minuter.
  7. Kontrollera att kakan är klar genom att se att den släppt formens kant eller prova med en provsticka. Provstickan ska vara torr när kakan är färdig.
  8. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den på ett ugnsgaller eller ett serveringsfat. Lägg på formen igen över sockerkakan och låt den kallna.
  9. Sikta över florsocker innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Bappi 1 april 2008

    Suvränt god trots att jag glömde florsockret :-)

  • PethraD 16 maj 2009

    Riktigt god och saftig! Rekommenderas.

  • isa64 2 augusti 2009

    Otroligt! Jag brukar misslyckas med sockerkaka, men den här blev PERFEKT!

  • PaulaPudding 22 augusti 2009

    Mina barn¨älskade den. Mycket god.

  • dolores 11 oktober 2011

    God ! Saftig och hållbar. Ska nog pytsa i lite mer kaffe nästa gång.

  • sim2fil 4 september 2012

    Den bästa chokladsockerkakan jag testat och jag har provat många!!! En klar favorit från och med nu. Tack för ett suveränt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.