Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsockerkaka

 
Skriv ut

Genom att koka upp kakaopulvret i mjölken får man en rundare chokladsmak på kakan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk, kakaopulver och ½ dl strösocker och låt blandningen svalna.
  2. Smörj en form, ca 1 ½ liter, väl med smör och ströbröd. Sätt ugnen på 175°.
  3. Rör margarin och socker vitt och pösigt. Blanda ner ett ägg i taget i smörblandningen. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör samman alla ingredienserna till kakan och häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka om kakan känns färdig.
  5. Låt kakan vila i formen innan den stjälps upp för att kallna under bakduk eller formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.