Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsockerkaka med äpple och apelsin

 
Skriv ut

Baserat på ett recept från Claes Karlsson "Mer än bara äppelkaka" Det här blir två ganska platta kakor i 24-cm springformar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst med en elvisp. Smältsmöret och blanda med grädden. Rör ner det i äggsmeten, och tillsätt alla de torra ingredienserna.
  2. Skala äpplena och skär i små tärningar. Blanda - om du vill - med kanel.
  3. Häll sockerkakssmeten i smorda formar, och strö äppeltärningarna över.
  4. Grädda i 190°C i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.