Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladspeglar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Riktiga festkakor som kan göras små eller stora.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 200 grader
  2. Arbeta samman mördegen och låt den vila kallt någon timme. Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Kavla ut mördegen och ta ut runda kakor. Spritsa runt kanten med mandelmassan. Grädda i 12 minuter. Låt svalna på bakpapper på galler.
  3. Koka upp grädde och ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen och låt bitarna mjukna i grädden. Rör om så att de smälter och smaksätt med vaniljsocker eller konjak. Häll en sked i varje kaka. Låt stelna

Kommentarer (1)

  • kekke46 15 april 2010

    Har skrivet fel på antal det ska vara ca 40 stycken. Mvh kekke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.