Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God krispig tårta med god chokladkräm.ni kommer gilla denna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet.
  3. Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
  5. Chokladkrämen:
  6. Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.
  7. Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan.
  8. Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.