Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

För den riktiga chokladälskaren. Ser kanske lite krångligt ur med fyllningen, men den lär man sig snart göra på en höft sådär på 5 minuter. Mycket mäktig, mycket god, mycket uppskattad av alla som gillar choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt poröst så det inte knastrar om det längre. Häll i det kokande vattnet under vispning. Stäng av vispen och häll ner torrvarorna. Blanda om snabbt med elvisp, häll sedan i en smord bröad form. Grädda tills kakan fått fin färg och stickan känns torr, ca 30-40 minuter, min ugn krävde ca 40 minuter. Låt kakan svalna under handduk, utan form.
  2. Under tiden vispar du smöret slätt och luftigt med elvisp. Tillsätt sedan samtliga andra ingredienser och vispa ihop till en slät kräm.
  3. Dela den svala kakan och lägg ca hälften av fyllningen i ett jämnt lager, lägg sedan på toppen och bred på resten av fyllningen uppepå och på kanterna.
  4. Väldigt gott att dekorera med kokos, eller strössel för barnkalaset, eller kanske marsipankycklingar till påsk/tomtar till jul? Endast fantasin sätter gränserna!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.