- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
För den riktiga chokladälskaren.
Ser kanske lite krångligt ur med fyllningen, men den lär man sig snart göra på en höft sådär på 5 minuter.
Mycket mäktig, mycket god, mycket uppskattad av alla som gillar choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt poröst så det inte knastrar om det längre.
Häll i det kokande vattnet under vispning.
Stäng av vispen och häll ner torrvarorna.
Blanda om snabbt med elvisp, häll sedan i en smord bröad form.
Grädda tills kakan fått fin färg och stickan känns torr, ca 30-40 minuter, min ugn krävde ca 40 minuter.
Låt kakan svalna under handduk, utan form.
- Under tiden vispar du smöret slätt och luftigt med elvisp. Tillsätt sedan samtliga andra ingredienser och vispa ihop till en slät kräm.
- Dela den svala kakan och lägg ca hälften av fyllningen i ett jämnt lager, lägg sedan på toppen och bred på resten av fyllningen uppepå och på kanterna.
- Väldigt gott att dekorera med kokos, eller strössel för barnkalaset, eller kanske marsipankycklingar till påsk/tomtar till jul?
Endast fantasin sätter gränserna!
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar