Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Har ej provat men ser god ut

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175°. Rör samman smör och socker till en mjuk jämn massa. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med chokladen tills den smält. Låt blandningen svalna. Rör ner äggulorna en i taget i smör- och sockerblandningen. 2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda ner det samt den avsvalnade chokladmjölken i smörblandningen lite i taget. 3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner det i smeten. 4. Kläm fast ett smörpapper i botten av kakformen. Smöra och mjöla kanterna. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 50 minuter. Låt den svalna något innan den tas ur formen och får kallna på galler. 5. Fyllning: Lägg kaffe och choklad i en skål över hett vattenbad. Låt chokladen smälta helt. Låt det svalna lite grann. Rör samman smör och florsocker i en skål och rör därefter ner den smälta choklad- och kaffeblandningen. Dela kakan i 2 bottnar och lägg fyllningen emellan. Lägg ihop kakan. 6. Glasyr: Smält chokladen i en skål i ett hett vattenbad. Låt chokladen smälta helt och blanda ner florsocker och vaniljsocker. Blanda ner creme fraiche lite i taget. Blanda om till en jämn blank smet. Täck tårtans kanter och ovansida med glasyr och ställ tårtan kallt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • anna78 19 april 2008

    Detta är en underbar tårta som smälter i munnen! Jag gjorde den till mitt 30-årskalas och alla tyckte om den! Mycket mäktig!

  • Lotten_J 4 april 2009

    Jag gjorde denna tårta igår och den blev mkt god MEN jag saknar något "tillbehör" som bryter av det hela liksom, kanske hallon o vispad grädde. Allt var bara choklad rakt igenom men så otroligt gott ändå för den som bara är ute efter ren choklad i ett bakverk. Kommer def att göra den fler gånger.

  • tankgirlie 27 april 2009

    Helt okej och fin kaka, mycket chokladsmak som kanske skulle behövts brytas med lite grädde men jag serverade den som den var...

  • AnnikaS72 28 oktober 2011

    Jättegod tårta, serveras med fördel med vispgrädde till för att bryta av mot den mörka chokladen. Kommer definitivt att göra den igen!! :)

  • Snaadrah 13 februari 2012

    Hade denna på min födelsedag. Tyckte den var ok, tyckte inte riktigt om smaken av farinsocker. Skippade glasyren, satte istället grädde som jag vispat med kakao för att få lite brun nyans. De yngre gästerna tyckte inte om den, men de äldre tyckte den var god och tog en bit till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.