Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Väldigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör och socker till en mjuk massa. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med chokladen tills den har smält, Låt blandningen svalna. Rör ner äggulorna en i taget i smör och socker smeten. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda ner det samt den avsvalnade choklad mjölken i smörblandningen lite i taget. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner det i smeten. Kläm fast ett smörpapper i botten av kakformen, smöra och mjöla kanterna. Häll smeten i formen. och grädda på nedersta falsen ca 50 min. Låt den svalna något innan den tas ur formen och svalna helt. Går bra att göra den dagen innan.
  2. Fyllningen: Lägg kaffe och choklad i en skål över hett vatten bad. Låt chokladen smälta. Låt det svalna lite grann. Rör samman smör och florsocker i en skål och rör därefter ner den smälta chokladen och kaffe blandningen.
  3. Dela kakan i 2 bottnar och lägg på fyllningen emmellan.
  4. Glasyr: Smält chokladen i en skål över hett vatten bad. Låt chokladen smälta helt och blanda ner florsocker och vaniljsocker. Ta bort skålen från vattenbadet och tillsätt creme fraiche lite i taget. Blanda om till en jämn smet. Täck tårtans kanter och ovansida med glasyr och ställ tårtan kallt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ahna 1 december 2008

    Tårtan var mycket, mycket god! Dock fick jag inte fyllningen att bli bra så jag fyllde den med vaniljkräm och glasyren gjorde jag med ljus choklad istället för mörk, MUMS!

  • elinwes 9 februari 2009

    Gjorde den här tårtan när jag fyllde år och den gjorde väldigt stor succe. Har till och med gett ut receptet till 3 personer. Alla älskade den verkligen :-) Så även jag...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.