Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Vispa vitorna till hårt skum. Blanda ned socker, nötter o kakao. Bred ut smeten i två rundlar, ca 25 cm i diameter, på plåt. Grädda i ugn, 150 grader, ca 20 minuter. Vänd upp bottnarna på galler. Gör smörkrämen: Blanda äggulor, socker o grädde i en kastrull sjud krämen under vispning tills den tjocknat. Rör i den sönderbrutna blockchokladen. Låt krämen svalna. Lägg i fettet o låt det smälta under försikig omrörning. Ställ krämen kallt. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred resten av krämen ovanpå o på kantena. Lägg aluminiumfolie i botten på en stekpanna o rosta mandelflingorna i salt. Skaka av saltet o garnera tårtan med mandeln.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.