En jättegod chokladtårta som ni bara måste testa!
Instruktioner
- Gör så här:
TÅRTA:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna till tårtan. Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den, givetvis så måste allting blandas men inte mer än så!
4. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, 24 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.
- GLASYRTRYFFEL:
1. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen.
2. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.
3. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
4. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär och blommor.
Publicerat den
13 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var en härlig brownie-tårta. Jag la lite banan och gräddsmet mellan. Det blev kalas!