Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Bakade denna i Midsomras, folk utbrast att det var det godaste bakverk de någonsin ätit... Använd smör, inte margarin, och choklad av god kvalitet så blir tårtan som godast!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den, givetvis måste allting blandas men inte mer än så! Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.
  2. Glasyrtryffeln: Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt. Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker, slå blandningen över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra blommor och bär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Fridala 13 december 2009

    Förstod inte riktigt om det var kakan eller glasyren som skulle stå 12 timmar, men glasyren stelnar väl för mycket om man väntar 12 timmar innan man har på den...

  • bellioso 21 december 2009

    Japp, det är glasyren som ska stå så länge, och nej det här är ingen glasyr som stelnar, den tjocknar snarare. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.