Bakade denna i Midsomras, folk utbrast att det var det godaste bakverk de någonsin ätit... Använd smör, inte margarin, och choklad av god kvalitet så blir tårtan som godast!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Knäck äggen i en bunke.
Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna.
Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den, givetvis måste allting blandas men inte mer än så!
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.
Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.
- Glasyrtryffeln:
Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt.
Hacka chokladen.
Koka upp grädde och socker, slå blandningen över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smälter.
Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.
Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra blommor och bär.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Förstod inte riktigt om det var kakan eller glasyren som skulle stå 12 timmar, men glasyren stelnar väl för mycket om man väntar 12 timmar innan man har på den...
Japp, det är glasyren som ska stå så länge, och nej det här är ingen glasyr som stelnar, den tjocknar snarare. Lycka till!