Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta Chokladtårta
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Himmelsk god tårta som går att frysa. Passar perfekt vid studenten eller liknande när man behöver många tårtor. Det är bara att plocka fram efter hand ur frysen. Tinar snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnarna: Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Blanda i kakaon och de hackade nötterna.
  2. Markera 2 rundlar (mattallriksstora) på 2 bakplåtspapper, smörj därefter rundlarna och pudra lite lätt med mjöl. Lägg hälften av smeten på varje plåt och bred ut rundeln.
  3. Grädda i 150-175 grader i 15-20 min. Lossa bottnarna försiktigt när de svalnat något men ännu är varma.
  4. Krämen: Vispa gulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull och låt det få sjuda upp under vispning till det tjocknar. Tag kastrullen från plattan. Rör i den hackade chokladen och till sist det mjukrörda smöret i små klickar.
  5. Bred krämen på båda bottnarna och lägg den fina överst. Garnera med flagad mandel och ställ tårtan kallt tills den ska serveras.
  6. Den här tårtan går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Disen 11 april 2009

    Denna gjorde du på grabbarnas student och den är verkligen supergod. Suveränt bra att bara ta fram efter hand och tina. En klar 5:a för en himmelsk god tårta. Kram Disen

  • XYZ 8 april 2010

    Klockren 5:a Värmländsk Chokladtårta kallar mamma den, hon har bakat den sen 60-talet tror jag. Hon rostar skållade mandelflisor med lite salt och strör över-låter knasigt men bryter suveränt till det söta chokladiga. Håller med-kanon att ha på lut i frysen.

  • MalinF 6 juni 2010

    Chokladkrämen var underbart god! Men bottnarna blev väldigt torra, jag vet inte vad det var som gick fel?:/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.