Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

chokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mmmmm!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält matfettet i en stor kastull. Ta kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen och låt den smälta i det varma fettet.
  3. Tillsätt sockret och äggulorna och rör kraftigt med en träsked. Rör ner mjölet i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  4. Grädda genast på nedersta falsen i ca 30 minuter . kkan ska vara lite kladdig. Lossa den löstagbara kanten och låt kakan svalna.
  5. Bjud kakan kall, gärna med lite vispad grädde till. Kakan kan också glaseras med smält blockchoklad och garneras med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.