Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta à la Varenne

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Det här kladdkakornas Rolls Royce. Det är en riktig kaloribomb, men ibland får man ju unna sig något riktigt gott. Lagas i god tid före den stora chokladfrossan, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Det är den godaste kladdkakan jag bakat.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form (ca 20 cm i diameter) med aluminiumfolie. Använd gärna en form med löstagbar kant. Mät upp starkt kaffe. Sätt kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten. Bryt sönder chokladen och lägg den i kaffet. Rör tills chokladen smälter, vattnet får inte koka, då kan chokladen sockra sig. Mät upp smör och socker. Tillsätt lite smör omväxlande med socker. Rör under tiden så att allt blandas väl. Ta kastrullen av värmen. Vispa äggen lätt och rör ner dem i chokladmassan. Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme. Kakan pöser upp men sjunker sedan ihop och ytan blir vackert krakelerad. Ställ den avsvalnade tårtan i kylskåp. Låt kakan stå kallt i 2-3 dygn innan den serveras ded vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ernst76 9 maj 2008

    Grymt god kaka! Krämig, kompakt och god smak av mörk choklad och kaffe.

  • Pianina 6 april 2010

    Mycket god!!! Jag var misstänksam mot aluminiumfolien, men den släppte bra från tårtan efter att ha varit i kylskåp över natten, jag penslade folien med smör först för säkerhets skull. Min form var 28 cm och det hade kanske varit bra med kortare gräddningstid, men kakan blev ändå lagom tjock för en kladdkaka och räckte till väldigt många. Jag använde Marabou mörk. En ny favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.