Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta från Irland

(1 kommentar)  
Skriv ut

Vi avslutar middagen med en ljuvlig chokladtårta som ingen kan tacka nej till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Skär chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en skål som tål värme. Tillsätt kaffe och whisky. Smält chokladen över vattenbad. Låt det svalna något.
  3. Rör socker och smör ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt kraftig omrörning. Tillsätt den smälta chokladen, vetemjöl och bittermandelolja. Rör till en jämn smet.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem försiktigt i chokladsmeten.
  5. Häll ut smeten i en smord och mjölad form, gärna med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp och får kallna.
  6. Skär den vita chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål som tål värme tillsammans med whiskyn. Smält chokladen över vattenbad. Låt chokladen svalna något.
  7. Vispa grädden ganska löst. Rör ner den försiktigt i chokladen. Låt blandningen stelna lite. Bred chokladsmeten över kakan och garnera med sockerblommor eller strössel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dana 1 juni 2008

    Hej! kan man utesluta whisky?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.