- Serverar: 10 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En mycket kraftig chokladsmak som faller de flesta i smaken. Serveras gärna med en klick grädde.
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull. Dra den från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 15-20 min. Kakan ska vara lös i mitten.
- Ta försiktigt bort formen, bottenplattan ska vara kvar. Låt kakan kallna under press, använd t ex en skärbräda med en mortel på, för att kakan ska bli plan och fin.
- Koka upp grädde och matfett var för sig till de olika tryfflarna. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Tillsätt konjak respektive likör. Vispa kraftigt tills tryffeln blir krämig.
- Spritsa tryffeln i rundlar ovanpå tårtan. Varannan ljus och varannan mörk. Garnera med silverkulor.
- Låt tårtan stå kallt tills den ska serveras.
Tips!
Tips! Tårtan kan göras i god tid och frysas. Låt tina långsamt i kylskåp.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar