Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta i två färger

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En mycket kraftig chokladsmak som faller de flesta i smaken. Serveras gärna med en klick grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Dra den från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 15-20 min. Kakan ska vara lös i mitten.
  2. Ta försiktigt bort formen, bottenplattan ska vara kvar. Låt kakan kallna under press, använd t ex en skärbräda med en mortel på, för att kakan ska bli plan och fin.
  3. Koka upp grädde och matfett var för sig till de olika tryfflarna. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Tillsätt konjak respektive likör. Vispa kraftigt tills tryffeln blir krämig.
  4. Spritsa tryffeln i rundlar ovanpå tårtan. Varannan ljus och varannan mörk. Garnera med silverkulor.
  5. Låt tårtan stå kallt tills den ska serveras. Tips! Tips! Tårtan kan göras i god tid och frysas. Låt tina långsamt i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.