En kaka med kraftig chokladsmak och en len apelsinkräm på toppen
Instruktioner
- Ugn 200°
- Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
- Vispa i socker och sedan äggen ett i taget i smör- och chokladblandningen.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten och grädda i 20 minuter.
Låt bottnen kallna.
- Apelsinkräm: Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över och rör tills chokladen smält.
Rör i apelsinskal och pressad apelsinsaft och häll krämen över kakan.
Låt stå svalt tills krämen stelnat.
- Vid servering garnera med skinnfria apelsinklyftor, apelsinskal och citronmeliss.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
14 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar