Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med apelsinsmak

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig .............!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal eller finhacka bottnarnas hasselnötter eller mandel. Hacka också apelsinskalen lite finare än de är, blanda med nöthacket. Vispa äggvitorna så hårt som möjligt. Vispa i strösockret i omgångar tills smeten blir blank. Blanda i nöthack och kakao.
  2. Markera 2 rundlar (med hjälp av mattallrik) på bakplåtspapper. Smörj och mjöla de uppritade rundlarna. Fördela smeten lika tjockt över de två markeringarna, bred ut till ett jämnt skikt och grädda i 150º ca 20 minuter eller tills de känns fasta.
  3. Låt dem vila en stund i rumstemperatur på plåtarna innan de varsamt lossas. De måste fortfarande vara varma. Har de hunnit kallna för mycket kan de åter värmas på ett ögonblick i ugnen för att de ska gå att få loss.
  4. Blanda grädde, äggulor, strösocker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull. Sjud blandningen under hård vispning och över svag värme till en kräm. Ta från värmen och låt den svalna till ca 35º (ungefär fingervarmt). Rör det rumsvarma margarinet mjukt.
  5. Hetta upp en skvätt apelsinsaft och smält det stötta kaffet däri. Rör ner margarinet klickvis till en fin slät smörkräm. Dela krämen i 2 delar. Smaksätt den ena med rivet apelsinskal och den andra med kaffet löst i apelsinsaften samt kakao. Smaka av den sistnämnda om du vill ha mer kaffe- respektive kakaosmak. Garnera den översta bottnen genom att spritsa ut ränder av omväxlande apelsin- och chokladkräm.
  6. Bred ut resterande apelsinkräm på den andra botten och lägg ihop. Bred ut återstående chokladkräm runt kakan så att kanterna blir jämna. Kyl gärna tårtan lite innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.