En maffig chokladtårta med en härlig fyllning av kaffe och choklad. En ljuvlig tårta för chokladälskaren!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant 24 cm i diameter.
- Värm mjölken försiktigt tillsammans med chokladen tills den smält. Låt blandningen svalna. Rör ner äggulorna, ett i taget i smör och sockerblandningen. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, espressopulver och bakpulver.
- Blanda ner det och den avsvalnade chokladmjölken i smörblandningen, lite i taget. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den tas ut ur formen och får kallna på galler.
- Lägg kaffe och choklad i en skål över vattenbad.
Låt chokladen smälta, och sedan svalna något. Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Blanda i den smälta chokladen. Dela kakan i två bottnar och bred fyllningen emellan. Lägg ihop kakan.
- Smält chokladen och smöret på låg värme till glasyren.
Låt glasyren svalna något och bred den sedan runt tårtan.
Förvara tårtan i kylen.
Publicerat den
22 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar