Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med citronfrosting

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Lite kladdig kaka med fluffig och fräsch frosting. Toppas med färska blåbär och fikonklyftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Rör i socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner äggen, ett i taget, och till sist vetemjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Låt den svalna i formen.
  3. Frosting: Vispa samman alla ingredienser till en krämig och slät frosting. Tillsätt mer florsocker om den blir för lös.
  4. Stryk frostingen på kakan och garnera den med blåbär och fikonklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.