- Serverar: 30-35 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vår bröllopstårta! Räcker till många då tårtan är mycket mäktig. Vi serverade den med färska jordgubbar.
Kan göras flera dagar i förväg och förvaras svalt till servering.
Instruktioner
- Finhacka chokladen.
Smält smöret, ta av det från plattan och rör i chokladen. Rör om tills den smält.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
Smörj och bröa två formar med löstagbar kant ca 25 cm i diameter.
- Blanda de torra ingredienserna (sikta gärna mjölet och kakaon). Rör växelvis i choklad och äggsmet däri.
Häll hälften av chokladsmeten i formarna.
- Gör nu iordning ostfyllningen genom att röra ihop ost och ägg, sikta i de torra ingredienserna.
Häll nu på ostsmeten på chokladen i formarna och toppa sedan med resterande chokladsmet.
- Grädda i 200 grader cirka 25-30 minuter tills kakorna fått höjd och börjat spricka lite på ytan.
De ska fortfarande dallra betänkligt, men de stelnar i kylen.
- Förvara svalt minst 1 dygn.
Lossa kanterna innan glasering.
- Smält chokladen till glasyren i vattenbad.
Tillsätt oljan och rör ihop.
Bred på glasyren och toppa med valfri garnityr (ej nödvändigt om man använder färsk frukt) innan glasyren stelnat.
Publicerat den
2 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar