Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med glögglasyr

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Tårtan kan förberedas i god tid, den är hållbar i kylen. Man kan frysa in hela tårtan med glasyr eller frysa in bottnarna och glasera efter upptining.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten (24 cm).
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda det med kaffe och kakao.
  3. Blanda ner den kalla smälta smörblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Rör till jämn smet. Häll det i formen och grädda ca 40 minuter på nedersta falsen.
  4. Blanda samman samtliga ingredienser till glasyren. Vispa den smidig med en elvisp.
  5. När kakan är färdiggräddad och kall, lägg den på ett tårtfat. Bred glasyren på hela kakan. Garnera med fikon i klyftor och skivad kumquat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.