Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med hallon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Chokladtårta med hallon

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet. Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör- och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 30 minuter. Grovhacka chokladen. Strö den över den färdiggräddade kakan och låt kallna. Skär kakan i 3 bottnar. Tina hallonen och låt dem rinna av i en sil. Blanda kesellan med florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm med elvisp. Vänd ner hallonen i gräddkesellan. Fördela krämen mellan bottnarna, låt den med choklad vara överst. Ställ kallt ca 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marlene56 23 oktober 2010

    Jättegod jag bytte ut fyllningen med Otaly vaniljsås och la en vanlig chokladkräm över blev god till min födelsedag

  • lill-lindqvist 15 november 2010

    Blev uppskattad på farsdag. Någonstans mellan en 4 och en 5 !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.