Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med hasselnötter glutenfri

 
Skriv ut

Denna funkar jättebra även som tårtbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Mixa nötterna i en matberedare. Bryt 200 g av chokladen i bitar och kör i matberedaren tillsammans med nötterna. Tillsätt kakao, smör och socker och kör tills smeten är krämig.
  3. Separera äggen och tillsätt äggulorna till nötkrämen. Vispa upp äggvitorna med 5 droppar citronsaft. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten, lite i taget. Häll smeten i en smord springform med löstagbara kanter, bryt den resterande chokladen i små bitar och stick ner i kakan.
  4. Baka tårtan i mitten av ugnen, ca 35-40 minuter. Prova med en sticka, kakan kan gärna vara lite kladdig i mitten. Servera med grädde eller glass.
  5. Passar också bra att använda till tårtbotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.