Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med mandel

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Mäktig chokladtårta av kladdkaketyp, garnerad med mandel. Allt blandas i samma kastrull.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C. Smält smöret. Dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i det varma smöret. När chokladen har smält rörs alla övriga ingedienser förutom mandeln i. Häll smeten i en rund, smord och bröad 1½ liters form, med löstagbara kanter. Sprid den hackade mandeln ovan på smeten. Grädda i 30-35 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ut ur formen. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.