Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med sugerpaste

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Chokladbottnar fyllda med hemmagjord vaniljcreme, chokladmousse och vitchokladmousse. Täckt med sugarpaste, kant och blommdekorationerna även gjorda i sugarpaste

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Chokladbotten: Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker till en porös smet. Sikta ned alla torra ingredienserna i smeten, för att undvika klumpar, omväxlande med margarinet och mjölken och vänd in i smeten.
  3. Ta fram en form och smörj den med smör och ströbröd (eller kokos, men det kan ge lite smak) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Tips! Var noga med att inte öppna ugnsluckan dom första 30 minuterna för då kan bakpulvrets effekt påverkas och kakan sjunka ihop.
  5. Chokladmousse: Rör ihop socker och kakao. Häll på grädden och rör ihop.
  6. Ställ in i kylen i 30 minuter så att kakaon och sockret löses upp i grädden.
  7. Vispa fluffig tills toppar bildas med en elvisp. Sen är det bara att täcka och dekorera.
  8. Vit chokladmousse: Koka upp grädden, bryt i chokladen och rör tills den är smält.
  9. Ställ kallt i minst ett dygn och vispa sedan upp till en härlig mousse när den ska användas. Om det blir något över går det alldeles utmärkt att ha till efterrätt med valfri frukt/bär till.
  10. Vaniljcreme: Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull och sjud på svag värme under ständig vispning. Avbryt när första bubblan syns och krämen tjocknat. Tillsätt vaniljsockret när den kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • EmmaSvard77 15 december 2009

    Ser ju så otroligt vacker ut!Men var får man tag på sugerpaste om man bor på liten ort, och kan handla på Coop lr ICA?Något man kan göra själv?

  • MisaMisa 2 april 2010

    Sök på "Sugerpaste eller sockermassa avancerad variant" i receptsökhär till vänster, det är jättelätt att göra själv (något arbetsamt, men inte svårt). Annars finns det att köpa på kakburken.se där du även hittar allt annat du kan tänkas behöva när du dekorerar en tårta. Lycka till

  • weirdworld 2 februari 2011

    hur stor blir den?

  • MisaMisa 13 juni 2011

    15-20 cm ungefär.

  • MisaMisa 13 juni 2011

    Enligt mina erfarenheter får vaniljcremen ofta sockermassan att svettas, dvs smälta sönder och reduceras till en sötsliskig pöl under tårtan. Sugarpasten tål inte heller kontakt med vispgrädde. Här kommer ett recept på smörkräm som man kan ha i stället som foder mellan tårtan och sugarpasten (blir jämnare också): 60 mjukt smör 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 100 g philadelphiaost 1 msk pressad citron Vispa tills allt är blandat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.