Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med tryffel

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Tårtan är en mäktig kladdkaka med härlig tjock tryffel som breds ovanpå och runt om kakan. Glasyren behöver tid att stå till sig så gör den dagen innan. Själv brukar jag minska ner något på sockermängden och den blir lika god ändå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om.
  3. Smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll smeten i en formen och grädda i nedre delen av ugnen i 190º cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
  4. Glasyrtryffel: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
  5. Hacka chokladen och lägg den i en rymlig skål.
  6. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smälter.
  7. Tillsätt smör och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstermperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
  8. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med färska bär.
  9. Skär den i tunna skivor och servera med lättvispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.