Jättegod tårta som bästa vännen Elin fick på födelsedagen :)
Jag brukar dubbla recepten.
Instruktioner
- Chokladbotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i gräddfilen, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao, vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Rör ner smält choklad och kaffe i smeten.
Smörj formarna med smör.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt svalna och dela.
- Vitchokladmousse:
Smält chokladen i grädden. Ställ sedan in i kylskåpet så den svalnar (minst 3 timmar skulle jag tro). Ta sedan fram den och vispa med elvisp tills den blivit bra i konsistensen. Bred då över bottnarna.
- Garnering:
Lager 1
Smält chokladen och smöret, låt svalna lite och bred över tårtan. (Gör inget om chokladbotten lyser igenom lite)
- Lager 2
Smält chokladen, grädden och smöret i en kastrull. Låt svalna så den blir lite segare men inte stelnar. Bred sedan över tårtan och garnerna som du vill lite snabbt. Ställ sedan in den i kylskåp.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar