Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta

Finns det något godare än en krämigt fyllig chokladtårta med en rykande kopp kaffe till? Knappast! En chokladtårta passar till alla möjliga högtidliga tillfällen, allt från barnkalaset till bröllopsfesten. Matklubben har samlat en mängd recept på underbara chokladtårtor i alla dess former och för alla de där tillfällena då man vill baka något lite extra gott och lyxigt. Prova till exempel ett recept på chokladtårta med en hallonmousse. Riktigt ståtlig blir tårtan om du gör flera bottnar och staplar på varandra med den gudomligt goda hallonmoussen emellan. En tårta väl värd att serveras på bröllopet! När du bara vill ha något snabblagat men samtidigt festligt, prova ett recept på fransk chokladtårta. Lika enkelt att slänga ihop som en kladdkaka, men bra mycket lyxigare i smaken.


Mal eller finhacka bottnarnas hasselnötter eller mandel. Hacka också apelsinskalen lite finare än de är, blanda med nöthacket. Vispa äggvitorna så hårt som möjligt. Vispa i strösockret i omgångar till...

10-12

Sätt ugnen på 200º. Riv mandelmassa och blanda i äggen. Smält margarinet och rör ner kakaon i margarinet. Rör samman de två blandningarna. Klä botten på en rund form med bakplåtspapper och häll i sme...

10

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bryt chokladen till kakan i bitar och smält över vattenbad. Rör matfett och socker poröst. Dela...

10

Bottnar: Blanda alla ingredienser till en deg och platta ut till 3 runda bottnar ca 20 cm i diameter. Grädda i 175 grader 12 - 15 minuter och låt bottnarna kallna. Fyllning: Skålla och mal man...

8

Börja med att göra 2 st kladdkakor. Sätt ugnen på 175 grader. Fäst ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant 22-24 cm. Smöra och mjöla kanterna. Smält smöret och ta det från...

10-12

Smält smör i micro eller på spis. Smält choklad i micro eller på spis. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ihop allt. Smöra och bröa en form. Ugn 175 grader, 35 minuter. N...

45 min
8-10

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda i 200º ca 30 minuter. Stjälp upp kakan...

10

Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i gräddfilen, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och...


Smält blockchokladen och matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen och rör sedan ihop al...

15

Smält smör och choklad på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Sikta i de torra ingredienserna + smör/choklad + morötterna sist. Grädda i 1½ liters form i ca 60 min på 175°. Låt kakan svalna...


Mjöl, kakao, äggula, socker och smör röres ihop och låt vila en stund. Kavla ut degen på bakplåtspapper och skär delen i 3 likadana delar. Jag vägde först alla delar, rullade sedan ihop dem till e...


Sätt på ugnen, 175 grader. Smält smör, choklad och socker/sötning i en kastrull på svag värme. Dela ägg i gulor och vitor. Rör i gulorna en i taget i chokladsmeten. Vispa vitorna till en fast skum...

1 d
8-10

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulvret. Vänd ner det i äggsmeten och rör om väl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 ½ liter. Grädda i 175 grad...

14

Smält chokladen över vattenbad Vispa äggen fluffiga Koka upp mjölk och grädde tillsammans i en kastrull. Blanda choklad och ägg, häll över mjölken och grädden. Vispa till en jämn smet och häll upp...

1

Sätt ugnen på 150 grader celsius. Smörj två stycket former med avtagbara kanter med smör (funkar med vanliga fasta pajformer också, men det är svårare att få ur bottnarna då), viktigt att vara noggra...

1 h 25 min
10-12

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund fo...

15-20
7

Vispa ägg och socker pösigt. Mät upp matfett blockchoklad och mjöl i en kastrull. Smält allt under omrörning. Blanda ner i äggsmeten. Häll allt i smord och bröad form. ca24 cm i diameter. Grä...

1 h
8
7

Sätt på ugnen på 175 grader. Chokladbotten: Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker till en porös smet. Sikta ned alla torra ingredienserna i smeten, för att undvika klumpar, omväxl...

5

Utrustning; 2 st (ca20,5x5,5 cm) runda sockerkaksformer Värm ugnen till 175°C med galler i mitten. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit. Smöra denn...

5 h
15
5

1. Sätt ugnen på 175°. Rör samman smör och socker till en mjuk jämn massa. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med chokladen tills den smält. Låt blandningen svalna. Rör ner äggulorn...

15
5

Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, bryt ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt sockret och äggulorna och rör om kraftigt. Blanda mjöl och...

10-15
4

Smält smör och choklad tillsammans på svag värme Vispa äggulorna luftiga. Blanda gulorna med sötningsmedel, den malda mandeln och smör-chokladblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum....

40 min
10-12
4

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. 3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocke...

4

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form m...

15-20
3

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.