Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtarte med hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En efterrätt som ser jättelyxig ut. Jag har gjort den flera gånger och den har alltid varit uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen och smöret över vattenbad. Blanda 50 g socker, det starka kaffet, mjölet och äggen tillsammans. Tillsätt chokladröran.
  2. Rulla ut mördegen i en fyrkantig form (ca: 20 x 20 cm). Grädda i ugnen 4 minuter vid 195 grader. Tag ut formen och fyll i chokladmassan. Grädda i ugnen 12 minuter vid 185 grader.
  3. Smält 100 g socker tills det blir karamellfärgat. Pensla ett bakplåtspapper med olja och ringla de smälta sockret på pappret i olika former. Lat det stelna
  4. Smaka av hallonen med florsocker och citronkoncentrat. Stick ut chokladtarte med någon form. Runda, hjärtan stjärnor eller dyligt. Lägg upp tarte på ett fat. Dekorera med hallon och sockertrådar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.