Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mumsigt lyxgodis som smälter i munnen. Snabbt och enkelt att göra. Passar bra till jul

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning (jag rekommenderar en blandning av vaniljsocker och kaffe) Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar. Forma kulor av ca 1 msk smet. Rulla hälften av kulorna i kakao och hälften i florsocker. Lägg ev kulorna i pappersformar. Förvara dem svalt i burk med lock

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.